Rýchla cuketová polievka s hubami
Rýchla cuketová polievka s hubami
Použité suroviny
· cuketa
· cesnak
· cibuľa
· zeleninový vývar
· čerstvé bylinky: tymián, petržlenová vňať, ligurček
· nové korenie, bobkový list
· olivový olej, majoránový olej
· šampióny
· strúhaný parmezán
· zeleninový vývar
Postup prípravy
Na oleji, na miernom plameni, osmažíme cibuľku do sklovita, pridáme cesnak nakrájaný na plátky. Prehrievame cca minútu. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme cuketu nakrájanú na malé kocky, bylinky (okrem petržlenovej vňate), korenie, varíme cca 10 minút. Ponecháme si hrsť čerstvej nakrájanej cukety, ktorú pridáme do polievky, až potom, čo ju rozmixujeme.
Na panvici (stačí len potrieť olejom) osmažíme z obidvoch strán šampióny nakrájené na plátky. Možeme ich striedmo posypať korením na huby, budú mať výraznejšiu chuť.
Z polievky vyberieme korenie aj bylinky (nie je nutné, pokiaľ ste vložili iba tymiánové lístky). Polievku rozmixujeme, nakoniec pridáme čerstvú nakrájanú cuketu. Huby pridávame tesne pred servírovaním. Dochutíme čiernym korením, olivovým olejom, čerstvou petržlenovou vňaťou a parmezánom. Ak máme k dispozícii majoránkový olej, je pre toto jedlo ideálny. Majoránový olej sa hodí do všetkých zeleninových polievok, úžasne ich ozvláštni a prevonia.
Do polievky môžeme po rozmixovaní pridať aj mrazený zelený hrášok, ktorý sa v horúcej polievke len prehreje. Nevaríme ho, aby nestratil farbu.
Autor receptu a foto: Biľová Danka