logo

Konfitovaný cesnak

Perfektný spoločník k mäsu, na opečený chlieb, k rizotu, aj cestovinám...

Konfitovaný cesnak

Použité suroviny
- cesnakové olúpané strúčiky – použila som tri hlavičky cesnaku
- olivový olej cca 2 dcl
- čerstvý tymián a rozmarýn
- čierne korenie celé 5 ks
- nové korenie celé – 3 ks
- jalovec celý 2 ks

Postup prípravy
Do malej zapekacej misky dáme cesnakové strúčiky, zalejeme olejom, pridáme bylinky,
korenie a necháme konfitovať 90 – 120 minút v rúre rozohriatej na 110 C.
Takto pripravený cesnak uchováváme výhradne v chladničke cca 1 týždeň, prípadne ho
môžeme dať aj do mrazáku. Nikdy ho nenecháváme při izbovej teplote. Je absolútne
fantastický na opečený chlieb, ochutený soľou a čiernym korením, môžeme ho pridať k rizotu
alebo cestovinám, pretože konfitovaním stratí ostrú chuť.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.