logo

Cesnakové kuracie stehná s hubami, cícerové pyré

Cesnakové kuracie stehná s hubami a cícerové pyré - kombinácia ktorá Vás nesklame...

Kuracie stehná s hubami, cícerové pyré

Použité suroviny

-        Horné kuracie stehná s kožou 6 ks

-        Smotana na varenie – 1 kelímok

-        Hríbiky/možu byť aj šampiňóny

-        Cesnak – čím viac, tým lepšie

-        Čerstvý tymián

-        Šalvia

-        Muškát oriešok

-        Soľ, čierne korenie

-        Olivový olej

-        Ghee/maslo 2 lyžice

-        Kurací vývar 2 dcl

 

Cícerové pyré

-        Cícer z konzervy

-        Kurací vývar 3 pol. lyžice

-        Olivový olej 2 pol. lyžice

-        Tahini – 1 kávová lyžička

 

Postup prípravy

Kuracie stehná osolíme, okoreníme.

V hrnci, který je možné dať do trúby, speníme olej a ghee, pridáme čerstvú šalviu, cesnak, tymián. Pridáme  kuracie stehná, necháme ich opekať, až dokiaľ koža nezhnedne.

Stehná zalejeme vývarom a smotanou, pridáme huby, dochutíme troškou muškátu.  Zakryjeme, pečieme v  trúbe vyhriatej na 180 stupňov  50 minút.  Posledních 10 minút odkryjeme. Omáčku môžeme rozmixovat, ale nemusíme.

Cícerové pyré

Cícer rozmixujeme s troškou vývaru, olejom a lyžičkou tahini. Osolíme, môžeme pridať trochu cesnaku z omáčky. Ak máme radi pikantné, dochutíme mletým chilli.

Podávame s kuraťom a zeleninou podľa chuti. Môžeme posypať nakrájenými upečenými gaštanmi.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.