logo

Rýchlovka - chilli-garlic chinese noodles s krevetami

Rýchle, pikantné a chuťovo zaujímavé chilli-garlic chinese noodles...

chilli-garlic chinese noodles s krevetami

Použité suroviny

·       čínske nudle (rezance) v sáčku (na 1 osobu 1 sáčok)

·       krevety (mrazené)

·       cesnak 4 strúčiky

·       ghee

·       olej

·       sójová omáčka 2 pol. lyžice na osobu

·       ústricová omáčka 2 pol. lyžice na osobu

·       čerstvá chilli paprička (može byť aj sušená), množstvo - podľa chuti

·       čerstvý zázvor cca 3 cm

·       strúhaný parmezán

 

Postup prípravy

Nechajte rozmraziť krevety. Dajte ich do osolenej studenej vody, rozmrznú rýchlejšie. Nikdy ich  nerozmrazujte v mikrovlnke.

Dva strúčiky cesnaku nakrájejte na plátky a nechajte do zlata orestovať na oleji.  Vyberte, dajte na kuchynský papier, aby odkvapkal olej. Pozor, aby nezhnedol, musí mať svetlú zlatistú farbu.

V panvici  (najvhodnejší je wok) rozpustite lyžicu ghee a pridajte pretlačené dva strúčiky cesnaku,  nastrúhaný zázvor, a nadrobno nakrájenú chilli papričku. Miešajte na miernom ohni asi minútu, potom pridajte sójovku a ústricovú omáčku, potom rozmrazené krevety a na miernom ohni cca 2 minúty prehrievajte.  Použila som zmrazené predvarené krevety, takže doba varenia bola naozaj veľmi krátka.

Medzitým zalejte rezance horúcou vodou.

Do panvice s omáčkou a krevetami pridajte rezance. Hotovo. Na tanieri posypte cesnakom orestovaným na oleji a  parmezánom. Je to neštandardná kommbinácia, ale veľmi chutná.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.