logo

Pečená maslová tekvica so šľahanou fetou

Maslová alebo Hokkaidó tekvica so syrom feta je skvelým receptom pre zaujímavý obed, alebo večeru...

Pečená tekvica so syrom feta

Použité suroviny
- 1 stredne veľká maslová tekvica, prípade Hokkaidó
- 1 vanička ricotty alebo tvarohu
- 1 ks fety/balkánského syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- lieskové orechy
- 1 citrón
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice medu
- 1 chilli paprička
- čerstvá mäta/bazalka
- olivový olej na dochutenie


Postup prípravy
Tekvicu narežeme na plátky, v miske zmiešame šťavu z citróna, med, soľ, chilli, olej, v zmesi obalíme tekvicové kúsky. Dáme na plech a pečieme cca 20 minút na 200 C.
Na panvici na sucho opražíme nadrtené lieskové orechy.
Fetu s tvarohom/ricottou, štipkou soli, čiernym korením a kôrou z citróna vymixujeme a dáme na tanier. Servírujeme s tekvicou, zjemníme olivovým olejom, posypeme orechami a čerstvou bazalkou alebo mätou.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.