logo

Jedlé košíčky z parmezánu

Košíčky z parmezánu môžeme použiť ako jedlé misky pre akékoľvek chuťovky.

Jedlé parmezánové košíčky

Použité suroviny

  • Parmezán v celku
  • Cukrový melón – cantaloupe nakrájaný na mesiačiky
  • Prosciuto crudo
  •  Akékoľvek plnené cestoviny – tortellini, ravioli
  •  Panenský olivový olej
  •  Čerstvá šalvia
  •  Čierne korenie

Postup prípravy


Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle – pre tento recept nikdy nekupujeme už nastrúhaný parmezán, vždy ho strúhame tesne pred prípravou košíčkov. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov, na plech vyložený papierom na pečenie nasypeme strúhaný parmezán do tvaru placiek o priemere 12 – 15 cm tak, aby pod plackou nepresvital papier. Upečieme do zlatista, trvá to veľmi krátko, cca 7 min, záleží na rúre. Placky musíme kontrolovať.

Pripravíme si menšie sklenené misky alebo hrnčeky dnom hore a parmezánové placky na ne položíme. Vytvarujeme okolo misiek alebo hrnčekov košíčky a necháme vychladnúť. Do košíčkov môžeme dať šalát alebo cestoviny. V tomto recepte sú použité tortellini s olejom a čerstvou šalviou (šalviu zľahka prehriať cca 2 minúty. Posypeme parmezánom a čiernym korením. Vynikajúcim spoločníkom je cukrový melón obalený prosciutom.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.