Kuracie prsia piccata
Ľahký a chutný recept na obed, alebo na večeru.

Kura piccata sa servíruje obvykle s kapari. Ja som použila zelený hrášok, ktorý mám do týchto jedál veľmi rada, dodá jedlu úplne iný náboj.
Použité suroviny
- Kuracie prsia – 1 ks na osobu
- Hladká múka, soľ, čierne korenie, údená červená paprika
- Ghee
- Cesnak – 5 strúčikov nakrájených pozdĺžne na plátky
- Šťava z 1 citrónu
- 1 - 2 dcl suchého bieleho vína
- Mrazený zelený hrášok, prípadne kapari
- Rukola
Postup prípravy
Na ghee narýchlo orestujeme nakrájaný cesnak do zlatista, ihneď ho vyberieme a necháme bokom, až príde jeho čas.
Kuracie prsia naklepeme, nakrájíme na menšie medailonky, zľahka obalíme v zmesi múky, čierneho korenia, soli a červenej papriky a orestujeme z oboch strán v panvici, v ktorej sme vopred restovali cesnak, cca 2 minúty z každej strany. Zalejeme šťavou z citróna a bielym vínom a varíme až je kura hotové. Pokiaľ potrebujeme viacej tekutiny na varenie, pridávame biele víno. Na záver pridáme orestovaný cesnak a mrazený hrášok, ktorý necháme len ohriať. Nevaríme, aby nestratil farbu a konzistenciu.
Kuracie plátky servírujeme so zemiakovou kašou a rukolou, ktorá svojou špecifickou chuťou dodá jedlu „výraz“ Na tanieri môžeme dochutiť pár kvapkami kvalitního olivového oleja.
Autor receptu a foto: Biľová Danka