logo

Kuracie rezne obalené v lupienkoch z kukurice

Kuracie rezne trochu inak...

Kuracie rezne obalené v lupienkoch z kukurice

Použité suroviny

  •  Kuracie stehná bez kože, vykostené
  •  Kukuricové lupienky
  •  Cesnak – 4 strúčiky
  •  Dijonská horčica – 3 lyžice
  •  Kelímok bieleho jogurtu
  •  Soľ, čierne korenie, lyžička sušeného chilli alebo kajenského korenia
  •  Olivový olej

 

Postup prípravy

Kuracie stehná naklepeme, nakrájame na kúsky o veľkosti max 7 x 7 cm, osolíme, potrieme pretlačeným cesnakom a dáme do marinády na minimálne dve hodiny. Na marinádu zmiešame jogurt, dijonskú horčicu, soľ, čierne korenie.

Kukuricové lupienky môžeme rozdrviť na menšie kúsky, zmiešame s mletým chilli. V tejto sypkej zmesi obaľujeme marinované kuracie mäsko.

Na pekáč dáme papier, posprejujeme olejom a postupne ukladáme obalené kuracie kúsky, ktoré na záver opäť posprejujeme olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 cca 30 minút.
Pozor, aby kuracie kúsky neboli vedľa seba príliš natesno, inak by neboli dostatočne chrumkavé.

Na záver cca 5 minút pred dopečením môžeme rúru nastaviť na horúci vzduch. Je treba ale dávať pozor, lupienky rýchlo hnednú.

Podávame so sezónnym šalátom podľa fantázie, na obrázku je mix reďkoviek, ľadového šalátu a broskýň. Dip podľa chutí a nálady.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.