logo

Španielske bruschety

Vynikajúce rýchle občerstvenie s minimom použitých surovín...

španielske bruschety

Použité suroviny
- kvalitná bageta z chlebového cesta, prípadne biela bageta
- olivový olej
- cesnak
- kvalitné mäsité paradajky 2 – 3 ks, podľa toho, koľko bruschet chceme vyrobiť
- šunka sušená vzduchom - španielska šunka Serrano, prípadne prosciutto
- tvrdý ovčí syr napr. španielsky Roncal alebo talianske Pecorino
- soľ, čierne korenie
- čierne olivy na ozdobu

Postup prípravy
Na strúhadle na jablká nastrúhame paradajky, odstraníme tekutinu, osolíme a okoreníme. Bagetu nakrájame na plátky, potrieme olejom a z obidvoch strán opečieme, potrieme cesnakom. Paradajkovú zmes dáme na opečené bagety, pridáme sušenú šunku a tvrdý syr. Ozdobíme olivami.

Nie je vhodné šetriť na šunke, mala by byť naozaj kvalitná. K takto upraveným bruschetám sa hodí tvrdý ovčí syr, ale ak ho nemáme k dispozícii, je možné použiť plátky parmezánu alebo Grana Padano.
Pozor na paradajky, ak použijeme nekvalitnú surovinu, nebudeme mať dostatok dužiny na tapenádu, pustia veľa vody.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.