logo

Šľahaný pomarančový tvaroh s chia a javorovým sirupom

Rýchly a ľahký dezert na letné odpoludnie...

Šľahaný pomarančový tvaroh s chia a javorovým sirupom

Použité suroviny

-        polotučný mäkký tvaroh

-        šťava z polovice pomaranča – ak použijeme jednu vaničku tvarohu

-        javorový sirup

-        chia semienka

-        čerstvé alebo mrazené ovocie podľa chuti

-        čerstvá mäta

      

Postup prípravy

Tvaroh vyšľaháme s pomarančovou šťavou. Servírujeme v sklenených pohároch na stopke. Tvaroh polejeme javorovým sirupom, posypeme chia semienkami, pridáme ovocie a ozdobíme čerstvou mätou. Ak máme k dispozícii jedlé kvety – napríklad sirôtky, alebo nevädzu, pridáme aj tie, potešíme dušu aj oko. Špeciálne modrá nevädza je veĺmi dekoratívna nielen k dezertom, ale aj k rizotu a cestovinám. Často sa k dekoráciám jedál používa hlavne sušená spolu s lístkami ruže.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.