logo

Karfiolové steaky

Zaujímavý recept vhodný aj pre vegetariánov...

Karfiolové steaky

Použité suroviny

-        karfiol

Zmes

-        Olivový olej – 5 lyžíc

-        Údená červená paprika – 1 polievková lyžica

-        Pretlačený cesnak – 2 strúčiky

-        Šťava z polky citrónu

-        Soľ

-        Paradajkový pretlak – 2 lyžice (je možné použiť aj hotovú barbecue, prípadne slivkovú omáčku)

-        Javorový sirup – 1 lyžica

-        Štipka kajenského korenia alebo chilli

-        Trocha vody

 

Najväčšou výzvou je nakrájať karfiol na priečne plátky cca 2 cm široké. Karfiol musí byť čerstvý, inak sa nám to nepodarí. Starší karfiol sa při krájaní rozdrobí. Ak sa tak stane, možeme ho rozdeliť na floretky a tie potrieť pripravenou zmesou.

Nakrájaný karfiol predpečieme v rúre cca 15 minút na 190 C, potom ho z obidvoch strán potrieme pripravenu zmesou a dopekáme ďalsích 15 minút. Ak nechceme použit rúru, opekáme ho cca 6 minút z každej strany na panvici na miernom ohni. Pozor, čerstvý karfiol nevstrebáva omáčku tak ako keď je predpečený.

Príprava zmesi: zmiešame všetky uvedené ingrediencie.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.