logo

Dezert - šľahaný tvaroh

Chutný dezert plný bielkovín, vitamínov a minerálov.
Rýchla príprava, rôzne varianty v podobe tvarohovej peny, alebo zákusku.

Suroviny:

polotučný tvaroh
med
vanilka (nemusí byť)
šľahačková smotana
bio citrónová, alebo bio pomarančová kôra
štipka škorice

Postup prípravy:

Do nádoby pridáme tvaroh, med, vanilku, trochu šľahačkovej smotany, citrónovú, alebo pomarančovú kôru (používajte bio) a štipku škorice. Všetko spolu vymixujeme. Servírujeme v ozdobnej nádobe, dekorujeme nektarinkami, broskyňami, mrazeným ovocím, strúhaným kokosom, kvetinami. Na záver odporúčam poliať medom.
Variantom receptu môže byť vyšľahané mascarpone. Je možné servírovať z pekáča (ako je to na obrázku), alebo v sklenených pohároch.
Zmes môžeme tiež pridať na upečený korpus a servírovať v podobe koláča. V tomto prípade nedoporučujem broskyne a nektarinky. Mali by sme problém s krájaním.
Dezert je možné posypať konopnými semienkami, drvenými orechami, čiernym sezamom, alebo chia.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.