logo

O nás

Tradičná čínska medicína | poradenstvo a predaj bylinných prípravkov (wan, pian, tablety, extrakty z medicinálnych húb, individuálne bylinné receptúry) | Čínska ušná akupresúra | Originálne recepty z celého sveta |

Genovital

Aké služby poskytujeme?
 

Poskytujeme individuálne poradenstvo so zameraním na fytoterapiu a čínsku ušnú akupresúru. Na základe vstupného pohovoru a diagnostiky z jazyka a pulzu navhneme vhodný bylinný prípravok, alebo individuálnu bylinnú receptúru. Navrhneme zostavu vhodných ušných akupunktúrnych bodov. Poradíme vám ktoré akupunktúrne body vrámci celotelovej akupunktúry je možné akupresúrou stimulovať aj doma. 

V našom e-shope nájdete množstvo bylinných produktov. Ak sa pri hľadaní vhodného produktu začínate strácať radi vám pomôžeme. Pokúsime sa vám poradiť a zorientovať sa v ponúkaných produktoch. Ak váhate s výberom kontaktujte nás prostredníctvom kontaktného formulára nižšie alebo prostredníctvom ONLINE PORADNE.

Na stránke nájdete aj množstvo zaujímavých RECEPTOV z celého sveta. Sú zaujímavé nielen originálnou chuťou, ale aj spôsobom servírovania. Naše recepty sú lahodné nielen pre chuťové poháriky, ale potešia aj vaše oči.

V časti ČLÁNKY nájdete príspevky z oblasti tradičnej čínskej medicíny, byliniek, výživy a ich vplyvu na zdravie človeka. 

 

 

Tradičná čínska medicína - poradenstvo

 

RNDr.  Judita Vašková 

 

Vyštudovala Prírodovedeckú fakultu UPJŠ odbor biológia a tradičnú čínsku medicínu na TCM Inštitúte v Prahe. Štyri a pol ročné štúdium tradičnej čínskej medicíny so zameraním na - fytoterapiu, akupunktúru, dietetiku, masáže tuina a cvičenie Qi Gong ukončila záverečnou skúškou v roku 2022.  

Celý svoj profesijný život venujem dejom prebiehajúcim na úrovni buniek, metabolickým procesom a ich vplyvom na ľudské zdravie. Z tohto pohľadu sa snažím hodnotiť aj fytoterapiu a výživu. Potraviny, bylinky a huby sú v svojej podstate malými chemickými továrňami obsahujúcimi množstvo rôznorodých biologicky aktívnych látok, ktoré dokážu zásadne ovplyvniť naše zdravie.
Každý z nás je jedinečný, máme rôzne zdravotné problémy, rôzny životný štýl a zdedili sme rôzne vlohy a dispozície.
Je preto dôležité vedieť, ktoré potraviny a bylinky nám prospievajú a ktorým by sme sa mali radšej vyhnúť.
Podrobná diagnostika používaná v tradičnej čínskej medicíne vrátane diagnostiky pulzu a jazyka je základom úspešnej terapie.

 
Prírodovedecká fakulta UPJŠ v Košiciach (1987-1992)
Rigorózna skúška - Prírodovedecká fakulta UPJŠ v Košiciach (2010)
TCM Inštitút v Prahe - štúdium tradičnej čínskej medicíny (2017-2022)
Škola TCM Lóngmen Hradec Králove - Čínska ušná akupunktúra I. a II.  (2023)
TCM Inštitút v Prahe - Medzinárodní klasifikace nemocí - postgraduál (2023)

 

 

Inšpiratívne recepty svetovej kuchyne

 

Danka Biľová - autorka receptov a fotografií

 

Dlhé roky žije v Prahe, kam odišla za svojou vysnenou prácou. Už vyše 30 rokov pracuje ako stevardka. Je autorkou množstva úžasných receptov, ktoré sú nielen chutné, ale aj krásne servírované. Presvedčte sa sami. Recepty nájdete tu.

Životný štýl spojený s lietaním mi za tie roky umožnil hlbšie nazrieť do zvykov tých najexotickejších kultúr. Za súčasť  poznávania života v rôznych kútoch sveta považujem aj ochutnávanie lokálnych, pre nás často veľmi netradičných jedál. Pretože veľmi rada varím, mojím obľúbeným suvenírom, ktorý si vozím domov je korenie a recepty miestnej kuchyne. Rada skúšam a kombinujem. Nie vždy to vyjde, ale recepty, ktoré budú priebežne publikované na týchto stránkach sú overené a jednoduché. Dôležité je vedieť jedlo naservírovať a ozdobiť. Často stačia bylinky alebo jedlé kvety, ktoré si môžete pestovať na balkóne (napríklad kapucínky). Pri každom recepte je fotka, môžete sa inšpirovať, uplatniť Vašu fantáziu a dotvoriť jedlo podľa Vašich predstáv.
Nikdy nie je neskoro skúsiť niečo nové a menej tradičné. Je to nielen o použitých surovinách, ale aj o prezentácii.
Verím, že Vám bude chutiť rovnako ako mojim blízkym, pre ktorých varím.

 

Tešíme sa na Vás

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.